Kaikuja Helsingistä (kevät 2019)


 

Sisu ja Apollo Helsingissä 22.-24.3.2019.

Sisun ensi kevään harjoitusperiodi alkaa perjantaina 22.3.2019 ja huipentuu sunnuntain konserttiin. Periodi järjestetään Helsingissä yhteistyössä helsinkiläisen puhallinorkesteri Apollon kanssa.

Periodin kapellimestarina toimii Apollon kapellimestari Sauli Saarinen, joka opiskelee Sibelius Akatemian sotilaskapellimestariluokalla. Ohjelmisto koostuu tuttuun tapaan pääasiallisesti suomalaisesta sinfonisesta puhallinmusiikista. Sisulaisille tuttua ohjelmistoa edustavat Sisun tilausteos vuodelta 2010 Esko Heikkisen trumpettikonsertto Añoranza, jonka solistiksi saamme Verneri Pohjolan. Läpi Helsingin matkaamme viimeksi Turussa soitetun Pessi Levannon teoksen Helsinki by Tram, Requiem for lines 3T and 3B parissa. Kolmantena teoksena periodilla soitetaan kapellimestarimme sävellyskilpailussa, Puolustusvoimat 100 vuotta, menestyneen teoksen Concert Overture for Symphonic Band. Neljäs teos on Gustav Holstin First Suite for Military Band, joka on yksi ensimmäisistä sinfoniselle puhallinorkesterille sävelletyistä teoksista.

Aikataulu:

Harjoitusten aikataulut ovat vielä alustavia ja tarkat lounastaukojen ajankohdat tarkentuvat lähempänä periodia. Harjoitus- ja konserttipaikat vahvistuvat lähempänä periodia. Pidätämme oikeuden myös lisätä viidennen teoksen soittolistalle.

pe 22.3. klo 16-21 harjoitukset

la 23.3.  klo 10-19 harjoitukset

su 24.3. klo 10-17 kenraaliharjoitukset ja konsertti (klo 15-)

 

Teokset (muutokset mahdollisia):

Heikkinen: La Añoranza Concerto for Trumpet and Symphonic Band

Levanto: Helsinki by Tram, Requiem for lines 3T and 3B

Saarinen: Concert Overture for Symphonic Band

Holst: First Suite for Military Band in E flat

 

Ohjeet koulutusperiodille:

Koulutusperiodille ilmoittaudutaan Sisun nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Tämän jälkeen saat ilmoittautumisestasi viikon kuluessa vahvistusviestin, jota seuraa tieto stemmajaosta ja nuottilinkki orkesterin kokoonpanon vahvistuttua. Kuukautta ennen periodia lähetetään periodikirje tarkempine toimintaohjeineen. Jos opiskelet musiikkioppilaitoksessa, kysy sieltä etukäteen voitko saada Sisusta opintosuorituksia. Saat pyytäessäsi todistuksen osallistumisestasi koulutukseemme. Pääsyvaatimuksena periodille on D-kurssi, vanha I-kurssi tai sitä vastaavat taidot. Orkesteri on avoin kaikenikäisille musiikinopiskelijoille ja harrastajille, sekä entisille ja nykyisille musiikin ammattilaisille.

Periodimaksu on 30 € (päätoimisilta opiskelijoilta 15 €). Ilmoittautuminen periodille avautuu lauantaina 12.12. ja jatkuu 6.1. saakka Sisun nettisivuilla: http://www.sisumusic.fi/node/24 Osallistuja vastaa itse matkoista, ruokailuista ja mahdollisista majoituksista. Sisu järjestää kahvi-/teetarjoilut harjoitusten tauoille.

Huom! Periodimaksu maksetaan vasta vuoden 2019 puolella ja siitä laitetaan osallistujille maksuohjeet periodikirjeen mukana!

Periodi on tarkoitettu Sisun ja Apollon jäsenille, joten muista maksaa oman orkesterisi jäsenmaksu heti vuoden 2019 alkaessa. Sisulaisille vaihtoehtoina on maksaa jäsenmaksu vain vuodelle 2019 (30 eur tai päätoiminen opiskelija 15 eur) tai elinikäinen jäsenmaksu, joka on 120 eur. Maksuohjeet: http://www.sisumusic.fi/node/5

Periodin tuottajana toimii Emilia ja tuotantotiimissä ahkeroi Sisusta Sakari ja Pauliina sekä Apollosta Nina, Susanna ja Sauli. Kysymysten täyttäessä mielen, laita viestiä sisu.windband@gmail.com tai emilia.myllyviita@gmail.com.

Piristä kaamosaikaasi ilmoittautumalla soittoperiodille, jonka aikana paitsi nautit puhallinmusiikista useita tunteja putkeen, tutustut uusiin soittokavereihin ja jumppaat ansatsisi teräskuntoon! Vaskista seuraa, puisia vitsejä ja kahvia tarjolla joka tauolla!