Sisu esittelee Lahden kapellimestarin:

Petri Komulainen on kysytty kapellimestari, käyrätorvitaiteilija ja pedagogi. Hänet tunnetaan monipuolisena ja innovatiivisena muusikkona, joka on kotonaan perinteisen sinfoniarepertuaarin, oopperan ja kamarimusiikin parissa sekä kapellimestarina että instrumentalistina. Aikamme musiikki ja orgaaninen yhteistyö säveltäjien kanssa on hänelle erityisen läheistä. Suurista viimeaikaista hankkeista voi mainita Harri Ahmaksen oopperan Käärmesormus esitykset ja levytys sekä Seppo Pohjolan F.E. Sillanpää -oopperan nauhoitus.

Komulainen on levyttänyt useita äänitteitä Bis-, Ifo-, Fuga-, Pilfink- ja Alba-levymerkeille. Niistä mainittakoon Naji Hakimin musiikkia sisältävä albumi Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa (2009), I Mosaici di Roma -levy (2007), jolle Komulainen on koonnut kantaesittämiään ja hänelle omistettuja käyrätorviteoksia sekä Kalevi Ahon Quasi una fantasia -teoksen levytys Bis-levymerkille (2014).

Petri Komulainen on vieraillut johtamassa useimpia suomalaisorkestereita, kuten Radion Sinfoniaorkesteria, Sinfonia Lahtea, Kymi- ja Pori Sinfoniettaa, Tampere Filharmoniaa, Turun Filharmonista orkesteria, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteria, Academy Windsiä, Suomen Kansallisoopperan vaskiyhtyettä, Sisu-puhallinorkesteria, Oulu Sinfoniaa, Mikkelin kaupunginorkesteria, Sinfoniaorkesteri Vivoa, Zagros Ensemblea sekä Saksassa Jenan Filharmonikkoja. Polyteknikkojen sinfoniaorkesterin kapellimestari Komulainen oli vuosina 2005–13 ja Zagros Ensemblen taiteellinen johtaja vuoden 2013 alusta lähtien.

Petri Komulainen on toiminut Sinfonia Lahden käyrätorven varaäänenjohtajana vuodesta 2001 alkaen. Hän opiskeli käyrätorvensoittoa ja orkesterinjohtoa Helsingin konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa, Freiburgin musiikkikorkeakoulussa Saksassa ja Baselin Schola Cantorumissa Sveitsissä. Komulainen valmistui Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi sekä esittävän säveltaiteen että orkesterinjohdon koulutusohjelmista 2008. Hän sai kolmannen palkinnon kansainvälisessä Jorma Panula -kapellimestarikilpailussa 2006.

Komulainen aloitti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohdon lehtorina elokuussa 2016.

Kuva: Kimo Varjoranta